ARGEȘ: Cetatea Poenari, închisă din cauza urșilor

Cetatea Poenari din județul Argeș a fost închisă din cauza urșilor.

Măsura a fost luată după ce un grup de vizitatori a văzut în apropierea treptelor pe care se ajunge la Cetatea Poenari o ursoaică cu pui.

Jandarmeria a restricționat accesul turiștilor în zonă iar autoritățile monitorizează zona .

Cetatea Poenari este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Argeș, anual fiind vizitată de peste 50 de mii de turiști din țară și din străinătate. An de an aici este organizat în luna august Festivalul Dracula Fest, festival care adună mii de turiști.

Toată activitatea turistică a fost însă întreruptă din cauza urșilor care au apărut în zona Cetății Poenari. Turiștii au fost cei care au sesizat autoritățile cu privire la acest aspect și prin urmare Jandarmeria a decis să restricționeze accesul în zonă.

Zilele trecute un grup de copii a fost coborât de pe munte de către jandarmi după ce au anunțat la 112 că în imediata apropiere a celor 1 480 de scări care duc la Cetatea Poenari se află o ursoaică cu pui.

A fost anunțată și Direcția Silvică.

Directorul Muzeului Judeţean Argeș, Cornel Popescu, care are în administrare Cetatea Poenari , a declarat că accesul este restricţionat și că autorităţile statului monitorizează zona dar Cetatea va fi redeschisă numai atunci când abia cînd pericolul va fi îndepărtat. Nu se cunoaște însă data exactă când se va întâmpla acest lucru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS