Arena Națională nu primește aviz de la ISU din cauza acoperișului

Arena Națională din București, cel mai mare stadion din țară, nu poate primi aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, prin urmare va rămâne în continuare închisă.

Singura problemă o reprezintă acoperișul retractabil, care nu este omologat la noi în țară. Vina ar aparține constructorului care nu poate demonstra că materialul acoperișului este ignifug – adică nu ia foc.

Reprezentanții primăriei Capitalei spun că ar exista două soluții: modificarea legislației sau renunțarea la acel acoperiș care a costat 200 de milioane de lei.

Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, a explicat pe o rețea de socializare că proiectul inițial al Arenei Naționale prevedea un acoperiș fix, din tablă, pentru care exista aviz ISU. Doar că, proiectul a fost modificat, iar constructorul a decis să facă un acoperiș mobil, dintr-un alt material, însă nu a mai cerul avizul ISU.

Răzvan Sava a precizat că fosta administrație condusă de fostul primar Sorin Oprescu a semnat recepția lucrărilor, deși știa că stadionul nu poate primi avizul. Care sunt soluțiile? Îl ascultăm pe purtătorul de cuvânt al Primăriei, Alexandru Ichim:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Constructorul trebuia să ceară încă de la momentul lucrărilor opinia Inspectoratului pentru Situații de Urgență privind acel material, spune purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

         Arena Națională a fost închisă la câteva zile după tragedia din clubul Colectiv.  Stadionul, cel mai mare din țară, a fost inaugurat în urmă cu patru ani, iar de atunci acoperișul a cedat de mai multe ori.

        

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS