Arena lui Tolontan: Premierul Victor Ponta nu e proprietarul informaţiiilor – AUDIO

Jurnalistul Cătălin Tolontan a vorbit, la Arena lui Tolontan de marţi, despre bonurile fiscale şi despre reacţia premierului Victor Ponta de a le spune jurnaliştilor să arate bonuri fiscale pentru a primi răspunsuri de la ei.

Pe Facebook se dezvoltă un soi de leapşă şi pun o poză cu bonul fiscal, ca să răspundă prim-ministrul la întrebări, a deschis Vlad Petreanu discuţia.

‘(…)premierul Victor Ponta le-a spus jurnaliştilor că, dacă nu plătesc taxele şi impozitele, să nu îi mai adreseaze întrebări. Premierul nu poate face asta, pentru că el nu este posesorul informaţiei, pe care n vrea să o dea. Aia e o informaţie publică şi oricât de filosofic şi de scolastic ar suna, este purul adevăr. Nici autorităţile, nici Guvernul, nici presa care intră în posesia informaţiilor nu sunt decât custozii informaţiilor. Noi le dăm mai departe nu pentru că am fi noi curajoşi, că ne mai întreabă unii din când în când cum de avem curajul să publicăm… Publicăm că nu sunt ale noastre. Nu putem ţine informaţiile respective pentru că nu ne aparţin’, a spus Cătălin Tolontan.

‘La fel şi Victor Ponta. Nu sunt informaţiile lui, ale guvernului, ale autorităţilor, nu poate să le elibereze pe bon fiscal, pentur că nu le poate elibera contracost. Ele sunt publice, sunt libere şi orice cetăţean al României are dreptul de a avea acces la ele.’

Ascultaţi Arena lui Tolontan din 31 martie – AUDIO integral