Confidenţialitate

Arcul de Triumf va fi gata până la Ziua Națională

Constructorul promite primăriei generale a Capitalei că reabilitarea Arcului de Triumf va fi gata până la defilarea de 1 Decembrie, de Ziua Națională.  Astfel, defilarea militară are șanse să aibă loc.

În ultimii doi ani, parada de 1 Decembrie care era organizată de fiecare dată pe sub Arcul de Triumf, a avut loc în Piaţa Constituţiei din cauza reabilitării monumentului.

“Pot să spun că am semnat un act adițional cu constructorul, la care au achiesat și consultantul, și proiectantul. Plățile care vor fi considerate eligibile vor fi făcute de către Primăria Generală a Capitalei, rezolvând astfel conflictul dintre părți“, spune primarul general, Gabriela Firea.

Primarul general afirmă că reabilitarea Arcului de Triumf a durat “nepermis de mult” din cauza unui contract “prost realizat încă de la început”, în mandatul lui Sorin Oprescu.

Arcul de Triumf, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Bucureşti, a intrat la începutul anului 2014 într-un amplu proces de consolidare şi reabilitare. Atunci, fostul primarul al Bucureştiului, Sorin Oprescu, spunea că lucrările vor fi gata în primăvara anului 2015, însă termenul de finalizare a fost cu mult amânat şi lucrările nu s-au încheiat nici acum. În acest moment, lucrarea este gata în proporție de 95%.

Costurile totale ale consolidării şi reabilitării monumentului se ridică la peste 30 de milioane de lei, dintre care aproape 23 de milioane de lei este finanţarea europeană. Din cauza întârzierilor foarte mari, Primăria Capitalei a pierdut peste 10 milioane de lei din finanţarea europeană şi dacă lucrările nu vor fi gata până la finalul lunii iunie, municipalitatea va pierde toată finanţarea europeană.