Confidenţialitate

Arbitrii români, implicați într-un incident rasial la meciul de Liga Campionilor de la Paris I VIDEO

Scene incredibile în meciul de Liga Campionilor din capitala Franței, dintre Paris Saint Germain și turcii de la Istanbul Basaksehir, arbitrat de o brigadă din România, condusă de Ovidiu Hațegan.

În minutul 16, arbitrul de centru se pregătea să sancționeze un jucător în urma unui fault. Pe banca celor de la Istanbul, un antrenor secund a protestat vehement,iar arbitrul de centru a venit spre marginea terenului să vadă ce se întâmplă. În acel moment, arbitrul de rezervă, Sebastian Colțescu, l-a identificat pe antrenorul secund spunând ”ăla negru”. Secundul camerunez, care a auzit rostit cuvântul ”negru” a început să ceară explicații pentru motivul pentru care a fost folosit acest cuvânt rasit.

Secundul camerunez l-a acuzat pe arbitrul român de rasism, și le-a cerut jucătorilor să părăsească terenul. Spiritele s-au incins, jucătorii turci au decis să iasă de pe teren, iar la protestul lor s-au alăturat și adversarii din teren, francezii de la PSG.

Așa că ambele echipe au ieșit de pe teren, iar meciul a fost suspendat.

Este pentru prima dată când un meci din Liga Campionilor este oprit și suspendat din cauza acuzelor rasiste aduse unui arbitru.

Potrivit presei franceze, Sebastian Colțescu s-ar fi adresat arbitrului principal, Ovidiu Hațegan, să îi acorde un cartonas secundului de la Istanbul Basaksehir, ceea ce a și fcut, i-a aratat cartonaș roșu.