Confidenţialitate

Arafat: Termometrele folosite la intrarea în magazine nu implantează cipuri, nu fac poze și nu colectează date personale | AUDIO

Termometrele folosite la intrarea în magazine nu implantează cipuri, nu fac poze și nu colectează date personale.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM că aceste aparate doar măsoară temperatura, un aspect extrem de important, deoarece febra este unul dintre simptomele infectării cu coronavirus.

”Se ia de la distanță, nu trebuie să fii medic sau asistent medical, cum au pretins unii pentru că termometrul nu necesită decât să apeși pe un buton, să-l îndrepți spre fruntea persoanei, care e cel mai bun loc pentru măsurarea temperaturii.

N-are cum să facă niciun rău. Nu colectezi date despre persoanele respective, nu se ia nume, nu se ia poză, nu se ia absolut nimic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Termometrele digitale sunt diferite de termoscannerele utilizate în aeroporturi, a menționat Raed Arafat:

”Nu e ca și termoscannerele care există în aeroporturi, care sunt pentru scanare în masă și care, când intră mai multe persoane, identifică persoanele care sunt cu temperatură. Arată acolo chenarul roșu, că persoana asta este și acolo se vede poza, la ecranul persoanei care supraveghează.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat

 

3 persoane care nu purtau mască la intrarea într-un hipermarket din cartierul bucureștean Ferentari au făcut scandal ieri și au refuzat să li se ia temperatura. A fost nevoie de intervenția poliției, care i-a amendat pe cei 3 și i-a condus la secție pentru audieri.