Confidenţialitate

Arafat spune că toate spitalele trebuie să poată primi pacienți COVID | AUDIO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se așteaptă la o creștere și mai mare a numărului de cazuri COVID-19, care vor trebui distribuite în mai multe spitale.

„Spitalele COVID, încet, încet, ajung la capacitate maximă. Este normal ca celelalte spitale să intre în faza următoare și să înceapă să primească cazuri și aici nu vorbim de cazurile ușor simptomatice, asimtomatice, pentru că acestea rămân la domiciliu, ci vorbim de cazurile care au nevoie de oxigen, de tratament.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat explică faptul că oricum în toate spitalele intră și acum persoane infectate, astfel că noile reguli înseamnă, de fapt, o mai bună organizare în interiorul unităților medicale.

„Nu toate unitățile dețin spații, dar trebuie să fie create circuite, discutat cu epidemiologii spitalelor, de regulă spitalele au epidemiologi proprii pentru a crea aceste circuite, pentru că în spitalele de urgență oricum bolnavii COVID ajung acolo, oricum ei aveau spații de izolare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Potrivit unor calcule ale ministerului Sănătății, 5% dintre români ar fi fost deja infectați cu virusul SARS CoV-2. Seful DSU, Raed Arafat, spune că mulți dintre ei au fost asimptomatici sau nu au recunoscut semnele bolii.

„Este clar că avem persoane care sunt pozitive, contagiose, asimptomatice, care poate că nici ele nu știu. La un moment dat Ministerul Sănătății a dat prevalență pe partea de anticorpi de 4,5%. Dacă e așa, înseamnă că aproximativ 5% din populația României a fost deja expusă virusului și a fost infectată, dar nici măcar nu a știu de acest lucru. Au crezut că e răceală simplă, și au crezut că nu e o problemă, dar ei de fapt  au infectat pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.