Confidenţialitate

Arafat: Luni sau marți, ne dăm seama de urmările măsurilor de relaxare | AUDIO

Luni sau marți, vom putea ști dacă eliminarea unor restricții a dus la o creșterea a numărului de cazuri de COVID-19 sau numărul persoanelor infectate continuă să scadă.

În funcție de aceste date, autoritățile pot trece sau nu la următoarea etapă a relaxării, a spus la Europa FM, în emisiunea Deșteptarea, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El susține că deocamdată, în România, nu se înregistrează o scădere evidentă și constantă a numărului îmbolnăviri cu noul coronavirus:

”Așteptăm să vedem. E foarte greu să spui sau să interpretezi că au crescut cu câteva cazuri. Și nu e numai numărul cazurilor. Noi ne uităm și la procentul din totalul de teste al cazurilor pozitive. Acum nu e o scădere clară a apelurilor la 112. O să începem să analizăm ce alte măsuri de relaxare pot fi luate în următoarea fază, din 1  iunie, dacă situația e sub control și dacă nu ajungem la o creștere incontrolabilă a cazurilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, în România, au fost diagnosticate cu noul coronavirus, peste 17.500 de persoane. Dintre acestea, peste 10.000 s-au vindecat, iar 1.159 de oameni au murit.

Rata deceselor reprezintă 7 % din numărul total al persoanelor infectate.