ARAFAT: Localnicii din Baraolt refuză evacuarea din zonele inundate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi dimineaţă, că în judeţul Covasna, în localitatea Căpeni, oamenii refuză să-și părăsească locuințele.

El a spus că s-a reuşit cu greu evacuarea unei mici părţi din populaţie, foarte mulţi localnici neînţelegând că se pot transforma în victime.

Pe de altă parte, Raed Arafat a adăugat că autorităţile locale ezită să ia decizia evacuării forţate, deși în zona Baraolt, există în continuare riscul de rupere a digului, chiar dacă apele sunt în scădere.

Raed Arafat, la Europa FM:

„O parte importantă din populație a preferat să rămână și să se supună riscului, în ideea că, dacă se întâmplă ceva, ei se vor evacua singuri.  Însă, dacă apa vine abundent, mai ales după ruperea unui dig, devine grea autosalvarea, e nevoie de oameni care să vină să te salveze. Asta pune în pericol viața salvatorilor și e posibil să nu ajungă să salveze pe toată lumea. E posibil ca localnicii să devină victime dacă se opun evacuării preventive.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape o sută de pompieri, jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi în localitatea Căpeni încă de miercuri seară, pentru evacuarea a trei sute de săteni, în condiţiile în care există riscul de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS