Confidenţialitate

Arafat: Dacă acum nu respectăm restricțiile, efectele pot fi dramatice | AUDIO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a atras atenția populației, sâmbătă, că actualele restricții rămân în vigoare până la jumătatea lunii viitoare, când expiră starea de urgență, instituită pentru a limita răspândirea infecțiilor cu nou coronavirus.

Raed Arafat a admis faptul că unii cetățeni nu mai respectă regulile de distanțare socială și izolare.

“Mesajul președintelui [Klaus Iohannis – n. red.] cred că a fost foarte clar, [anume] că, până în data de 15 mai, nu se relaxează nimic. Interpretarea unora că, gata, de acum am început relaxat, poate avea efecte foarte negative, care pot să impacteze inclusiv deciziile noastre ulterioare. Deci, încă suntem sub incidența restricțiilor și este foarte justificat să fim. Deci nu avem acest lux de a reveni la ce a fost înainte și, nici în perioada în care vor începe măsurile de relaxare graduală, care înseamnă cu nu toate măsurile se iau deodată, nici atunci nu vom putea să revenim complet la ceea ce era înainte (…) În fiecare loc de muncă, trebuie să fie niște reguli pentru această relaxare. revenirea la ce a fost înainte, nu numai în România, ci în toată lumea, este exclusă. Vom începe să conviețuim cu virusul și va mai dura o perioadă până, încet-încet, să revenim la statusul de normalitate”, a spus secretarul de stat la Realitatea Plus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Totul depinde de populație. Pentru acum, s-au impus niște reguli, sunt controlate (…) este responsabilitatea populației trebuie să le respecte. La momentul de relaxare, reponsabilitatea devine mai mare de partea populație”, a adăugat Raed Arafat.

“Este muncă de echipă! Dacă populația nu își joacă rolul corect, înseamnă că vom eșua (…) Dacă nu respectăm regulile impuse, riscul de revenire a unui noul val de infecții este extrem, acest lucru nu poate nimeni să îl nege. Oricum, noi ne așteptăm la un nou val în toamnă, dar dacă nu respectăm regulile, putem să avem creșteri de cazuri la Terapie Intensivă, pe secții… Pentru noi, încă este un virus nou. Dacă nu respectăm regulile, s-ar putea să primim o lovitură de boomerang, să ne întoarcem la o situație gravă, care necesită alte măsuri mai restrictive”, a avertizat Raed Arafat.

X