ARAD: Zeci de mii de angajați în șomaj tehnic. Oferta de locuri de muncă a scăzut de 5 ori

Circa 38.000 de angajați din județul Arad sunt în şomaj tehnic la finalul lunii mai, cu 8.000 mai mulți decât estimaseră autoritățile, iar șomajul clasic a crescut.
Toate acestea, în condițiile în care ofertele cu locuri de muncă sunt de cinci ori mai mici.

Aproape 2.800 de agenți economici au depus dosare pentru șomajul tehnic.

Pentru cei circa 38.000 de angajați care sunt în şomaj tehnic au fost plătite deja indemnizaţiile aferente lunii aprilie, în total: 64,6 milioane de lei.

Șomajul clasic a crescut de la o medie 700 de şomeri aflaţi în plată anul trecut, la aproape 1.900 în acest moment, iar estimările autorităților arată că vor fi şi mai mulţi după ce statul nu va mai acorda șomaj tehnic.

La aceste cifre se mai adăugă aproape 640 de părinţi care beneficiează de indemnizaţia de îngrijire a copilului în perioada în care nu se merge la şcoală din cauza pandemiei.

În timp ce numărul şomerilor a crescut, în Arad există de cinci ori mai puţine locuri de muncă vacante decât erau disponibile anul trecut.

În cursul anului 2019, au existat în permanenţă între 2.500 şi 3.000 de locuri de muncă vacante, însă, în acest moment la AJOFM Arad sunt înregistrate doar 572 de posturi libere, de la 142 de companii.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS