Confidenţialitate

Arad: Un urs relocat le provoacă probleme locuitorilor din comuna Hășmaș

Ursul și-a făcut apariția în zona comunei Hășmaș, aflată în zona de munte din nordul județului Arad, o comună în care nu au mai semnalat urși până în acest moment. Primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa, spune că ursul a fost susprins de camerele de supraveghere din păduri, nu a atacat oameni, dar a atacat animale de la stână.

”Este un urs de aproximativ cinci ani, adus la noi, nu știm de unde, dar cu forme legale. A atacat o stână, 10 oi au fost omorâte și 6 rănite.”

Conform unor informații, ar fi vorba despre ursul care a speriat schiorii pe pârtia de la Sinaia și care a fost relocat în județul Bihor, în Munții Codru Moma, care se întind și în județul Arad. În câutare de hrană, ursul poate parcurge chiar și 100 de km zilnic, așa că este foarte posibill ca ursul să fi ajuns în județul Arad.

În aceste condiții, oamenii dinzona comunei Hășmaș, sunt sfătuiți să își limiteze ieșirile în pădure.

Primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa.

”Să fie mai atenți, mai ales că se apropie sezonul culesului fructelor de pădure.”

În urmă cu cca 1 lună și jumătate, un urs și-a făcut apariția și în stațiunea Moneasa, situată în aceeași zonă montană. Ursul, care a apărut în apropierea taberei școlare sau chiar în centrul stațiunii, a distrus mai mulți stupi de albine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.