ARAD: Un tânăr a intrat cu un pistol de jucărie într-un liceu

Panică la Colegiul „Mihai Viteazul” din oraşul Ineu, judeţul Arad, din cauza unui pistol de jucărie.

Un baiat a intrat în liceu cu un pistol pe care îl purta la brâu și a fost văzut de către un alt elev, al cărui tată este poliţist.

Acesta şi-a sunat tatăl, iar autorităţile au descins la şcoală, transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Ajunşi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii şi jandarmii au constatat că băiatul plecase, însă imediat s-a trecut la identificarea şi căutarea lui.

Din relatările elevilor, s-a stabilit că persoana căutată este un tânăr decirca 16 ani, elev la Liceul „Sava Brancovici’’, tot din Ineu.

Anchetatorii au constatat că băiatul absentase de la ore.

Cu aceste informaţii şi cu fotografia băiatului, jandarmii au trecut la căutarea acestuia în încinta barurilor şi restaurantele de pe raza oraşului.

A fost găsit la scurt timp, în incinta unui restaurant, unde se afla la masă cu o tânără.

Ca urmare a perchezițiilor, în buzunarul interior al hainei, s-a găsit un pistol de tip Airsoft, fără încărcător.

Elevul a fost amendat pentru pătrundere fără drept într-o unitate şcolară, însă jandarmii continuă cercetările în acest caz.

Mai mulţi elevi ai Colegiului „Mihiai Viteazul” din Ineu au fost pedepspiţi de către conducerea şcolii după ce, în ianuarie, au provocat o explozie puternică într-o clasă. Ei au pus o petardă de mare putere în sertarul catedrei și au fost sancţionaţi ulterior de către conducerea şcolii.

Incidentul a avut loc în pauză, într-o clasă de a X-a, iar elevii au filmat explozia şi au postat filmuleţul pe Facebook. Catedra a fost distrusă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS