Confidenţialitate

Arad: Un „magazin efemer” oferă, gratuit, îmbrăcăminte, alimente sau jucării pentru refugiații din Ucraina | AUDIO

Un magazin care oferă gratuit refugiaţilor din Ucraina îmbrăcăminte, alimente sau jucării a fost amenajat în municipiul Arad. Bunurile din magazin au fost colectate din donații.

„Magazinul efemer”, cum îl denumesc organizatorii, a fost deschis într-un depozit situat pe strada Poetului la nr. 105 – 107, din cartierul Aurel Vlaicu, de către asociația civică “Gai – Cartierul Nostru”, cu ajutorul mai multor voluntari.

Reprezentanții asociației spun că atunci când oamenii au început să fugă din calea războiului era iarnă, iar temperaturile erau foarte scăzute.

„Cu toţii speram ca acest nemilos conflict să se termine cât mai curând. Iată însă că ne-a prins primăvara, iar refugiaţii din Arad au din ce în ce mai mare nevoie de haine şi încălţăminte adecvate”, mai spun reprezentanții asociației.

Voluntarii fac apel la arădenii care găzduiesc sau cunosc familii de refugiaţi să îi îndrume către magazinul în care sunt oferite, gratuit, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi, dar şi jucării, produse de igienă, dulciuri sau alimente neperisabile.

Imediat după izbucnirea războiului, asociaţia s-a implicat în colectarea donaţiilor şi transportarea acestora către frontiera cu Ucraina, pentru a le distribui refugiaţilor.

Mai multe transporturi de alimente şi alte bunuri au fost duse inclusiv în Ucraina, cum ar fi la Cernăuţi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ciprian Boițiu

Foto: Facebook / Asociația Gai – Cartierul Nostru