Confidenţialitate

Arad: Un autoturism în care se aflau traficanți de țigări a intrat în plin într-o mașină de poliție | VIDEO

În Arad, o mașină în care se aflau traficanți de țigări a intrat în plin într-un autoturism al poliției. Anchetatorii au fost nevoiți să tragă și focuri de armă pentru a-i opri pe suspecți. Au fost și percheziții dimineață într-un dosar de contrbandă.

Polițitii și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au efectuat, inițial, 4 perchezții la domiciliile mai multor persoane din localitățile Hălmagiu și Vârfurile bănuite de contrabandă cu țigarete.

Purtătorul decuvânt al Inspectoratuluide Poliție Județean Arad, Mădălin Florin Herbei:

„În cadrul acestor activități, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare și Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție, aflată în misiune. În urma evenimentului, a fost rănit ușor (la prima vedere) un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, care a încercat să fugă de la locul evenimentului. Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc în plan vertical (de avertisment). Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool. În autoturism au fost descoperite 50.000 de țigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.”

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț, cu propunere de arestare preventivă.

Alte 7 mandate de percheziția domiciliară au fost efectuate în localitățile Hălmagiu și Vârfurile, la alte persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Captură de amploare la Bacău. Sute de mii de pastile și zeci de mii de fiole și seringi, descoperite în urma descinderilor procurorilor antidrog