Arad: Testare gratuită de biciclete electrice

Premieră naţională, duminică, la Şiria, în judeţul Arad, unde va fi organizat cel mai mare eveniment de testare gratuită a bicicletelor electrice care are loc în România.

Cei care vor dori, vor putea testa dintr-o flotă de 17 biciclete cu asistenţă electrică sau e-bike, cum mai sunt numite, ale cunoscutului producător german, Haibike.

Manifestarea are ca scop conştientizarea oamenilor asupra plusurilor şi minusurilor unei biciclete electrice, precum şi descurajarea ideii de „bicicletă pentru leneşi”.

Organizatorii spun că aceste biciclete nu au ca şi scuterele propulsie electrică 100%, ci doar asistă efortul celui care pedalează.

Şi modul în care se pedalează pe aceste biciclete diferă faţă de cele clasice, precizează organizatorii.

Cu acelaşi efort fizic ca şi pentru o bicicletă clasică, se pot parcurge distanţe de 2 ori mari şi cu viteze mult mai mari.

Bicicletele se încarcă la o priză obişnuită de 220 V, complet, în aproximativ 6 ore, iar sistemul de încărcare rapidă de 50% a bateriei durează circa 2 ore şi jumătate.

Bicicletele au o autonomie de 120 km pe teren plat şi 60 km pe teren montan.

Însă, dacă rămân fără baterie, bicicletele pot fi folosite în continuare, prin pedalare, ca cele clasice.

Manifestarea are loc duminică, la Muzeul Ioan Slavici din comuna Şiria, de la ora 10:00.

Primii 20 de participanţi înscrişi vor primi în schimbul bidonului de hidratare vechi, un bidon nou şi tricoul evenimentului.

O bicicletă electrică are un preţ cuprins între 1.800 şi 10.000 de euro, în condiţiile în care o bicicletă obişnută costă cam 1.000 lei – 200 euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS