Confidenţialitate

Arad: Taxele şi impozitele locale vor putea fi aflate telefonic sau online

Primăria Arad a anunţat că a pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon – apelabil din orice reţea – la care pot afla suma pe care o au de plătit la taxele şi impozitele locale.

Un robot invită la următoarele opţiuni: impozite şi taxe locale, stadiul documentelor depuse şi programul cu publicul al primăriei.

Pentru impozite şi taxe locale trebuie introdus de la tastatura telefonului CNP-ul titularului, iar robotul va spune suma totală de plată la data apelului.

Există şi opţiunea pentru sume defalcate: clădiri, terenuri, maşini, restanţe.

Toate aceste informaţii se pot afla şi online, tot pe bază de cod numeric personal, iar pentru detalii este nevoie să se obţină o parolă de la Direcţia Venituri a Primăriei Arad.

Taxele şi impozitele locale aferente anului 2018 se vor putea achita începând cu data de 15 ianuarie, iar cei care plătesc integral până la 31 martie beneficiază de o bonifciaţie de 5 la sută.

Impozitele pe clădirile rezidenţiale din Arad cresc cu 25 la sută, iar cele pe terenuri cu circa 5 la sută.

Municipalitatea spune că impozitele au crescut pentru că bugetul oraşului va fi mai mic ca urmare a modificărilor fiscale.

Mai mult, din acest an, şi autorităţile locale vor aplica supraimpozitarea de până la 500 de la sută pentru clădirile dărăpănate şi terenuri neîngrijite, având în evaluare câteva zeci de cazuri.

În schimb, conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, 98 la sută taxele şi impozitele locale rămân aceleaşi.

Din Arad, corespondentul EuropaFM, Ciprian Boițiu:
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.