Confidenţialitate

Arad: Spitalul Județean a fost dotat cu un aparat RMN performant

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu un aparat RMN în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Spitalul Județean de Urgență Arad era singurul din vestul ţării care nu deţinea un asemenea aparat.

Aparatura, în valoare de 4.200.700 de lei, a fost achiziţionată prin fonduri de la Consiliul Judeţean Arad şi din veniturile proprii ale spitalului.

În prezent, se lucrează la montarea şi amplasarea RMN-ului, care va funcţiona în cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică. Personalul urmează cursuri speciale, iar în circa o lună de zile, RMN-ul va începe să fie folosit.

Serviciile pentru pacienţii din spital vor fi gratuite, a anunţat, miercuri, conducerea Spitalului.

Ministerul Sănătăţii a acordat, în cursu anului 2016, 6.300.000 lei pentru cumpărarea unui aparat RMN, la care Consiliul Judeţean Arad a mai pus 700.000 lei, dar ca urmare a faptului că s-a modificat legistratia privind achizitiile publice, procedurile s-au blocat, spitalul a întâmpinat dificultăţi în întocmirea caietului de sarcini, iar în final a fost demarată achiziţia, dar serviciile nu au fost recepţionate din cauza unor neconformităţi, contractul fiind reziliat.

Conducerile Consiliului Judeţean Arad şi spitalului nu au reuşit să convingă Ministerul Sănătăţii să realoce banii, aşa că în cele din urmă, conducerea Consiliului Judeţean Arad a decis să cumpere RMN-ul din banii proprii, urmând ca aparatul să fie plătit în rate.

În fiecare an, spitalul are aproximativ 50.000 de pacienţi internaţi, 150.000 de persoane consultate în ambulatoriu şi peste 60.000 de persoane care primesc îngrijire medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe.