ARAD: Protest spontan la punctul de frontieră Nădlac 1

Protest spontan la frontieră, sute de oameni fiind nemulțumiți că au de așteptat trei ore pentru intrarea în țară.

Coloanele de mașini se întind pe mai mulți kilometri, atât la ieșirea, cât și la intrarea în România pe la Nădlac 1.

Nemulțumiți de timpii mai de așteptare, mulți dintre ei au protestat spontan, claxonând și huiduind.

La fața locului sunt echipaje de jandarmi pentru a asigura ordinea și liniște public,  iar purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Dan Monoranu, a declarat că nu au fost semnalate incidente care să necesite intervenţia forţelor de ordine.

În cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei sunt deschise și cele mai multe căi de intrare în țară: 17 în total, şapte artere de intrare cu puncte de control, la care se adaugă zece staţii mobile. Cinci staţii mobile sunt folosite exclusiv pentru traficul pietonal.

În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1 au intrat în România 4.000 de persoane și au ieșit 2.700.

Autoritățile spun că valoric numărul persoanelor care trec prin frontieră nu este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Însă acum sunt timpi mult mai mari de așteptare, ca urmare a faptului că toți cei care trec pe aici au de parcurs triajul epidemiologic, iar la intrarea în Ungaria trebuie să prezinte dovezi clare că le sunt permise accesul și șederea în țara de destinație.

Toate acestea cresc timpii de control de la 30 de secunde, la 10 minute pentru fiecare persoană.

Ministrul de Interne a anunțat, marți seara, că în urma discuțiilor cu autoritățile de la Budapesta, cinci noi puncte de trecere a frontierei vor fi deschise de miercuri pe granința cu Ungaria, printre care și Turnu, însă până miercuri la prânz măsura nu a fost pusă în aplicare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS