ARAD: Protest la Inspectoratul Școlar față de reîntoarcerea pe post a unei contabile

Circa 100 de părinţi, copii şi profesori, în frunte cu primarul comunei Livada, din judeţul Arad, Iosif Bimbo, protestează, marţi, la Inspectoratul Şcolar Arad faţă de revenirea pe post a contabilei-şef a şcolii din comuna aflată la circa 10 km de municipiul Arad.

Aceştia spun că în 2016, un control al Curţii de Conturi ar fi descoperit că femeia şi-ar fi alocat bani nejustificat, în vreme ce facturile şcolii nu erau plătite la timp, aşa că a fost concediată de către Consiliul Local al comunei Livada.

Primarul Iosif Bimbo susţine că un control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Livada a evidenţiat cheltuirea ilegală de către contabilă, în scop personal, de fonduri de la buget.

Mai exact, contabila şi-a decontat lunar 1800 de lei pentru transport, adică peste 20.000 de lei într-un an.

Curtea de Conturi a stabilit că a fost prejudiciat bugetul local, în condiţiile în care şcoala este finanţată de comună.

Primarul a mai declarat că anul trecut, în iarnă, şcoala a rămas fără gaz, pentru că administratorul financiar nu a plătit factura de 75 de lei, contabila spunând că nu e treaba ei, iar cu alte ocazii contabila a refuzat să aprobe cheltuieli pentru diverse consumabile necesare şcolii, afirmând că nu sunt bani, dar pentru decontarea transportului în folosul său a găsit.

Contabila a dat în judecată şcoala, iar instanţa a repus-o pe funcţie, aşa că a revenit la lucru.

De când a revenit, însă, profesorii şi părinţii o acuză că păstrează o atmosferă tensionată şi generează conflicte cu cadrele didactice.

Profesorii susţin că instanţa de judecată îi obligă să lucreze cu ea, ceea ce poate fi legal, dar este imoral – spun ei.

Instanţa a disjuns însă cazul, aşa că pe rol mai sunt şi alte procese prin care şcoala şi Consiliul Local încearcă să-şi recupereze banii de la contabilă.

Contabila Doina Şerb nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Aceasta a fost deja la Inspectoratul Şcolar, unde a depus un memoriu în care îi reclamă pe cei de la şcoală.

În aceste condiţii, Inspectoratul şcolar va începe o cercetare – a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin..

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şcoala Gimnazială Livada are peste 260 de preşcolari şi elevi şi aproximativ circa 25 de cadredidactice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS