ARAD: Protest al primarilor față de modificările fiscale

Zeci de primari și viceprimari din județul Arad au participat astăzi la un mars de protest în centrul orașului, nemulţumiţi de modificările fiscale adoptate de către Guvern.

Primarii se plâng că localităţile pierd sume mari de bani la bugete în urma acestor modificări.

Ei spun că ar fi vorba de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a anunţat, în weekend, că Aradul pierde circa 35 de milioane de euro ca urmare a modificărilor fiscale.

Iostin Cionca e de părere că administraţiile locale vor intra în grevă, dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce le revine, astfel încât bugetele să nu fie diminuate.

Zilele trecute şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că municipiul pierde 16 milioane de euro ca urmare a modificărilor fiscale şi a catalogat măsurile ca fiind „un jaf”.

Cei 50 de primari din Arad au protestat cu banderola tricoloră pe piept. Este vorba doar de primari ai Partidului Național Liberal.

Ei fuseseră iniţial chemaţi la Consiliul Judeţean pentru a analiza situaţia, iar apoi au decis să plece în marş prin centrul orașului, pentru a depune un memoriu la Prefectură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS