ARAD: Primarul va cere anularea creşterii impozitelor

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PNL), a anunţat, vineri, că va cere Consiliului local să anuleze creşterile taxelor şi impozitelor locale aprobate la sfârșitul anului trecut, în Consiliul Local de către majoritatea PNL-UDMR.

Edilul a motivat măsura prin „presiunea” pusă de către USR, care, deși nu are consilieri locali, a atacat în justiţie creşterile, considerându-le „ilegale”.

Şi PSD a criticat majorările şi a votat împotrivă, considerând că primăria are excendet bugetar suficient.

Conform unei hotărâri a Cosiliului Local din cursul lunii decembrie, impozitele pe clădirile rezidenţiale dinmunicipiul Arad au crescut cu 25 la sută, iar cele pe terenuri cu circa 5 la sută.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, vineri, că are deja pregătit un proiect de anulare a creşterii taxelor şi impozitelor, iar acesta va fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consilului Local.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gheorghe Falcă a mai spus că nu a văzut campanii ale USR că Aradul pierde bani din cauza Guvernului, iar „asta îmi confirmă că parteneriatul despre care ştiam dintre PSD şi USR este destul de real”, a mai spus primarul Gheorghe Falcă.”

USR Arad a anunţat, zilele trecute, că a atacat în instanţa decontecios administrativ creşterea taxelor, pe motiv că s-ar fi făcut ilegal, fără afişarea proiectului la sediul primăriei şi pe site-ul instituţiei cu cel puţin de 30 de zile lucrătoare înainte de a fi votat. Mai exact, proiectul a fost votat după 9 zile lucrătoare.

După dezbaterea publică organizată, în cursul lunii decembrie, primarul municpiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că „în condiţiile în care bugetul local va fi afectat în 2018 pe de o parte, de modificările Codului Fiscal, iar pe de altă parte de lipsa alocărilor financiare de la Guvern, municipalitatea a trebuit să găsească o soluţie pentru a nu împiedica dezvoltarea oraşului”.

Edilul spunea că nu crede că autorităţile îşi permit, ca în situaţia de criză a României, să ridice impozitele la persoanele juridice pentru că acestea generează locuri de muncă şi trebuie avut grijă de de mediul de afaceri.

În schimb, au fost crescute impozitele pentru persoanele fizice, care au avut aceleaşi impozite de trei ani de zile, edilul arătând că îşi asumă creşterea. În schimb, conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, 98 la sută taxele şi impozitele locale rămân aceleaşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS