Arad: Primarul orașului Nădlac, reținut

Primarul oraşului Nădlac din judeţul Arad, Vasile Ciceac, a fost reţinut pentru 24 de ore.

El este suspectat că ar fi dispus, ilegal, tăierea unor copaci dintr-un parc din oraș, iar lemnele le-ar fi vândut localnicilor.

 

Poliţiştii au descins la Primăria Nădlac, de unde au ridicat mai multe documente, iar pe perioada percheziţiei nimeni nu a mai putut intra sau ieşi din clădire.

Dosarul deschis de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Arad vizează mai multe infracțiuni care ar fi fost comise de Vasile Ciceac: abuz în serviciu, tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Anchetatorii susțin că în ultimele șase luni, primarul ar fi instigat la tăierea ilegală a 82 de copaci dintr-un parc de pe raza localităţii. Mai mult, liberalul este suspectat că ar fi vândut lemnele fără a avea o hotărâre a Consiliului Local, care să îi permită acest lucru.

Prejudiciul este de peste 61.000 de lei.

Vasile Ciceac a declarat că ar fi vorba de vreo 20 de copaci uscaţi şi putreziţi pe care i-a dat unor oameni necăjiţi. Liberalul este primar al oraşului Nădlac de mai mulți ani, dar a spus nu va mai candida la alegerile din 5 iunie, precizând că se retrage din motive personale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS