ARAD: Prima fabrică de seringi și ace de unică folosință din România

Prima Fabrica de serigi şi ace de unică folosinţă SANEVIT Arad nu a atras niciun investitor în cadrul ultimei proceduri de privatizare organizată de Minsiterul Economiei.

Pentru a o salva de la faliment, Ministerul Economiei a preluat compania în 2012, însă de atunci încercările de privatizare au eşuat, iar din 2013 fabrica nu mai produce nimic – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Ministerul Economiei a sperat că va găsi un cumpărător iar anul trecut chiar anunța relansarea activității la Sanevit Arad.

Însă, după ce intenția de privatizare a fost anunțată atât în țară, cât și în străinătate – nu a apărut nici un potențial investitor interesat.

Sanevit Arad este prima fabrică din ţară de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. Ea a fost deschisă în 1995 și producea anual 200 de milioane seringi de unică folosinţă şi de peste 500 de milioane ace medicale.

Sindicaliştii spun că fabrica a început să aibă problem din cauza scutirilor repetate de taxe acordate de guvern pentru importurile de seringi si ace medicalede unica folosinta. Din 2013, compania nu mai produce nimic, după ce o scurtă perioadă a lucrat la maximum 30% din capacitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS