Arad: Peste 8 ore de aşteptare pentru camioanele care ies din ţară

Circulaţia prin cele mai mari puncte de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară cu dificultate, din cauza faptului că autorităţile ungare efectuează controale amănunţite la fiecare maşină care iese din România.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată, însă în cazul TIR-urilor se aşteaptă chiar şi peste 8 ore şi 30 de minute pentru a ieşi din ţară.

Coloana de camioane se întinde pe circa 14 kilometri, TIR-urile fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.

Poliţia patrulează pe autostradă pentru a se evita blocarea circulaţiei, mai ales că unii şoferi ies diin coloană pentru a ajunge peste rând.

Peste tot s-au luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, fiind aduşi mai mulţi poliţişti care lucrează la capacitate maximă în funcţie de infrastructura punctelor.

S-a ajuns aici ca urmare a faptului că în weekend circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei a fost restricţionată.

Pot să vă spun că din punct de vedere al Poliţiei de Frontieră Române s-au luat toate măsurile necesare pentru suplimentarea arterelor de control, în condiţiile în care în acest moment se efectuează controlul pe 4 artere la ieşire automarfare, iar 6 poliţişti de frontieră efectuează controlul. Această situaţie a intervenit şi ca urmare a faptului că peste weekend sunt restrucţii de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, dat totodată, partea maghiară efectuează controale la fiecare autormarfar care iese din România, lucru care a dus la ridicarea timpilor de aşteptare. Pot să vă mai spun că un control pe partea română durează, în medie, cam 2 minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS