Confidenţialitate

Arad: Peste 500 de mii de ţigarete de contrabandă confiscate după o urmărire ca-n filme

Peste 500 de mii de ţigarete de contrabandă au fost confiscate de către poliţiştii arădeni după o urmărire a traficanţilor ca-n filme.

Unul dintre traficanţi a fugit cu maşina de poliţişti, a scăpat controlul asupra volanului şi a ajuns pe câmp, iar apoi a încercat să fugă de anchetatori.

Doi ucraineni şi un român sunt cercetaţi sub control judiciar pentru 60 de zile în acest caz, a anunţat, miercuri, Poliţia Arad.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice lucrează la acest caz încă din cursul lunii martie, de când investighează activitatea infracţională a unei grupări compusă din trei bărbaţi: doi ucraineni şi un român, cu toţii specilizaţi în traficul cu ţigări de contrabandă.

Fiind pe urmele lor, poliţiştii i-au prins pe cei 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, în timp ce transportau ţigări de contrabandă cu un microbuz şi o maşină de teren în zona oraşului Chişineu Criş, pe DN79 Arad-Oradea.

Întrucât conducătorul microbuzului, un cetăţean ucrainean în vârstă de 26 de ani, a ignorat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat drumul, poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii.

După circa 3 km, în apropierea localităţii Adea, din cauza vitezei excesive, tânărul ţofer a pierdut controlul asupra maşinii şi a a ajuns în afara părţii carosabile.

Bărbatul şi-a abandonat maşina şi a încercat să fugă pe câmp, dar a fost prins de către poliţişti.

În cele 2 maşini, anchetatorii au găsit 16 saci cu circa 160 mii de ţigări de contrabandă (159.360 fire) precum şi sumele de 3 mii euro şi 7 mii lei. (2.975 euro și 6.950 lei.)

Mergând pe urmele grupării, poliţiştii au mai confiscat alte peste 341 miii (341.800) de ţigarete de contrannadă ca urmare a unei percheziţii domiciliare în municipiul Arad, într-un garaj , utilizat pentru depozitarea ţigaretelor.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Tot în zona oraşului Chişineu-Criş din judeţul Arad, dintr-o parcare de la marginea DN 79 Arad-Oradea, poliţiştii arădeni au mai confiscat în data de 20 octombrie un TIR sârbesc încărcat cu 600 de baxuri care conţin 6 milioane de ţigări decontrabandă, în valoare de circa 3 milioane de lei.