Confidenţialitate

Arad: Patru irakieni, prinși în timp ce încercau să iasă ilegal din România

Patru bărbaţi din Irak au fost prinși de polițiștii de frontieră din Arad în timp ce încercau să iasă ilegal din România.

Aceștia voiau să ajungă într-o țară din spațiul Schengen cu documente de identitate false.

Cei 4 cetățeni irakieni sunt cercetați de polițiști.

Poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad au prins inițial un tânăr de 26 de ani din Irak, care s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile din Franţa. Polițiștii au stabilit că documentul era falsificat.

Ca să întărească faptul că paşaportul este autentic, tânărul irakian s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată tot de autorităţile franceze. Și aceasta s-a dovoedit a fi falsă complet.

În cele din urmă, bărbatul a recunoscut că a cumpărat documentele false cu 1.400 de euro de la un român în zona județului Giurgiu. Ulterior, le-a arătat oamenilor legii și documentul prin care solicitase azil în România.

Tot în Arad, dar la Curtici, polițiștii de frontieră au mai prins alţi trei irakieni, cu vârste cuprinse între 23-29 de ani, care intraseră legal în România, dar au încercat să iasă din ţară cu cărţi de identitate greceşti contrafăcute. Bărbaţii au declarat că au plătit pentru actele false câte 200 euro.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în toate aceste cazuri.