Confidenţialitate

Arad: Pacientă însărcinată, salvată de medicii care i-au extras o tumoră de peste 4 kilograme | AUDIO

O pacientă însărcinată a fost salvată de medicii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care i-au extras o tumoră de 4,5 kilograme.

Purtătorul decuvânt al Spitalului, Simina Roz: „Evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, pacienta fiind deja externată”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O echipă medicală coordonată de dr. Adrian Popa, medic primar Obstetrică-Ginecologie a extras o tumoră de 4,5 kilograme de la o pacientă în vârstă de 32 de ani și aflată în aproape 14 săptămâni de sarcină. Pacienta s-a prezentat la spital cu o tumoră ovariană, dreaptă, voluminoasă care punea în pericol atât viața mămicii cât și a fătului. În urma intervenției, evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, pacienta fiind deja externată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului – Simina Roz.

Intervenția a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis).

Echipa care a efectuat intervenția a fost formată din doctorii Adrian Popa, Cristina Onel, Bianca Panda, Alina Popa și asistentele medicale Mona Mihalcovici și Erzsebet Kiss.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spitalul Județean Alba Iulia este în renovare. Pacienții sunt îndrumați către medicii de familie dacă nu au probleme grave de sănătate | AUDIO