ARAD: O lampă dintr-o sală de operație a fost schimbată după 80 de ani

S-a întâmplat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde lampa era cea mai veche piesă folosită în activitatea de zi cu zi a maternității de stat din Arad.

Lampa, care datează din anii ’30, a fost schimbată în cadrul unei campanii realizată de mai multe asociații civice în colaborare cu administratorul Spitalului, și anume – Consiliul Județean Arad – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Lampa a fost folosită  în ultimii aproape 80 ani, fiind foarte rezistentă, dar și foarte mare. De-a lungul timpului, a avut avut nevoie doar de schimbarea becurilor. Valorea noii lămpi este de peste 30.000 lei.

Campania de sprijin a actului medical este rezultatul parteneriatului dintre Consiliul Județean Arad și Asociația Aradensis a Cavalerilor Templieri cu ajutorul unui lanț de hipermarketuri , iar valoarea investiției în această etapă este de peste 105.000 de lei.

La rândul său, și Consiliul Județean a contribuit cu fonduri pentru lucrările care au mai cuprins înlocuirea geamurilor vechi, reparații la geamuri, casa scărilor și holuri, zugrăveli, achiziționare și montarea de plase de insecte.

Aceasta este a patra mare acțiune desfășurată de templieri în spitalele orașului Arad, după primele lucrări realizate în 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS