ARAD: Mai multe localități fără curent electric

Mai multe localităţi din judeţul Arad sunt fără curent electric (complet sau parţial) de mai multe ore, din cauza vântului puternic care a avariat firele de înaltă tensiune.

Autorităţile locale intervin pentru înlăturarea copacilor rupţi de vânt, iar echipele ENEL sunt pe teren pentru a restanbili alimentarea cu energie electrică.

Ca urmare a vântului care suflă cu putere, mai mulţi copaci au fost rupţi şi au căzut peste firele de curent, însă vijelia a cauzat şi alte defecţiuni în reţele.

Printre localităţile afectate se numără Chişineu-Criş, Curtici, Nădlac, Vinga, Mailat, Gurba, Avram Iancu, Felnac, Agrişul Mare, Peregu Mic, Mocrea, Tisa Nouă, Zădăreni şi Zimandcuz.

Conform reprezentanţilor Enel Banat, toate echipele disponibile sunt pe teren, fiind găsite izolatoare sparte, crengi rupte şi căzute pe linii, cabluri rupte.

Defecţiunile ar urma să fie remediate luni după-amiază, însă reprezentanţii Enel Banat atrag atenţia că este posibil să apară alte defecţiuni în urma fenomenelor meteo.

În tot judeţul au fost rupţi de vijelii zeci de copaci, fiind avariate şi acoperişuri de imobile.

Printre localităţile afecatate se află oraşul Nădlac, unde au fost descoperite parţial mai multe case, ale căror ţigle au fost luate de vânt, dar şi un bloc de locuințe acoperit cu tablă și una dintre şcoli. De asemenea, au fost rupţi copaci bătrâni.

„Ca urmare a furtunii, au fost afectate acoperişurile mai multor case, printre care un bloc de locuinţe, şcoala gimanzială, un bloc ANL sau case private, acoperişul unei croitorii care aparţine de cooperativă. Au fost doborâţi mai mulţi copaci. (…) Şi pe DN7 între Pecica şi Nădlac au fost doborâţi doi copaci, iar la intrare în Nădlac, unde este primul sens giratoriu, au fost căzute toate semnele de circulaţie”, a declarat primarul oraşului Nădlac, Ioan Radu Mărginean.

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă locale intervin de câteva ore în mai multe localităţi pentru a înlătura efectele vijelei puternice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS