Confidenţialitate

ARAD: “Litoralul Vestului” s-ar putea redeschide la 15 iunie

Litoralul Vestului, așa cum este promovată plaja Lacului Ghioroc din județul Arad, îndeplinește condiția de bază ca să devină stațiune turistică de interes local.

Anunțul a fost făcut joi decătre președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ministerul Economiei a emis ieri autorizația de funcționare pentru noi locuri de cazare pe plaja lacului, astfel că localitatea îndeplinește acum standardul de 100 de locuri de cazare solicitat pentru avizarea ca stațiune de interes local.

Urmează ca, în urma unei vizite pe teren, o comisie ministerială să evalueze în ce măsură comuna Ghioroc corespunde tuturor criteriilor de atribuire a calității de stațiune de interes local.

Primăria comunei Ghioroc și Consiliul Județean Arad pregătesc intens deschiderea sezonului estival pe ,,Litoralul Vestului”.

În aceste zile sunt în curs lucrări de amenajare pentru extinderea parcării cu încă 280 de locuri.

De asemenea, pe plaja Ghioroc vor fi amplasate alte 13 căsuțe tip camping de categoria 3 stele, care vor crea 51 de noi locuri de cazare.

Autoritățile locale speră ca la data de 15 iunie sezonul estival să poată fi deschis în bune condiții, iar desfășurarea Festivalului de Vară de la Ghioroc să nu fie afectată de pandemie.

Lacul Ghioroc are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, însă în zona plajei sunt instalate balize de delimitare a locului în care scăldatul este posibil fără risc de înec.

Anul trecut numărul turiștilor care au vizitat plaja Ghioroc a fost, conform estimărilor primarului Corneliu Popi-Morodan, de 120.000 de persoane.