Confidenţialitate

Arad: DSP vrea să ceară ajutorul armatei din cauza numărului mare de teste COVID-19 | AUDIO

Direcția de Sănătate Publică Arad vrea să ceară ajutorul armatei și ambulanțelor private pentru a asigura mașinile neceare pentru a face față numărului mare de cereri de testare pentru COVID-19, în condițiile în care personalul existent este insuficient.

Și tot din cauza lipsei de personal, circa 100 de anchete epidemiologice sunt realizate cu întârzieri de 24 de ore. Sunt și cazuri în care oamenii sunt anunțați cu întârzieri de aproape o săptămână că trebuie să stea în izolare.

Cererile de recoltare de probe pentru testele COVID au crescut de 3 ori. În acest moment, toate recoltările la domiciliu se fac la cererea medicilor de familie cu mașinile Serviciului public de Ambulanță, însă din cauza cererilor mari, se ajunge la pacienți după ore bune de așteptare.

În aceste condiții, se caută noi soluții, mai spune Șeful DSP Arad, dr. Horea Timiș:

„Cu resursele pe care le avem, nu putem să facem față. Dacă pe solicitarea de ambulanță aveam maxim 50 de cereri, acum avem 150 de cereri, în medie, în 24 de ore. Nu avem mașini, am avut situații când ambulanța a mers la 2 noaptea la pacienți. (…) Ne ajută ISU, SMURD și tot nu putem face față, este posibil să apelăm și la armată să ne ajute pe partea de testare.”

La Arad, laboratoarele de testare lucrează în mod continuu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu