Confidenţialitate

Arad: Două puncte suplimentare de trecere vor fi deschise la frontiera cu Ungaria

Este vorba despre Variaşul Mic şi Nădlac III, care vor prelua o parte dintre călătorii care vin în ţară în această perioadă. Măsura a fost luată pentru a reduce aglomerația la punctele de frontieră, în aceste zile, în care foarte mulți români revin în țară, pentru sărbătorile de iarnă. 

Cele două puncte ocazionale, care sunt deja operaţionale, vor fi folosite de persoanele din zona de frontieră în zilele de weekend, urmând ca, dacă situaţia o va impune, în acord cu partea maghiară, să fie folosite şi în celelalte zile din săptămână.

Măsura este luată în contextul în care traficul de la Nădlac a fost unul record în ultimele zile.

Odată cu introducerea formularelor digitale de intrare în România, timpii de așteptare în vamă s-au redus considerabil. Se așteaptă maximum 20 de minute.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, până marți dimineață, 105.602 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei la Aeroportul International „Henri Coandă”. Este vorba de 30.426. Urmează Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac cu 8.623 de persoane și Nădlac II cu 7.439 de persoane.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Proiectul certificatului Stop Covid: Statul va oferi angajatorilor vouchere pentru ca cei nevaccinați să se testeze gratuit | AUDIO