ARAD: Bărbat cercetat pentru trafic de migranţi

Un bărbat de 41 de ani din Arad este cercetat pentru trafic de migranţi după ce ar fi cerut câte 600 de euro de la fiecare migrant.

El a fost prins, în cursul nopţii de luni către marţi, în timp ce transporta cu maşina partru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, pe care urma să-i lase pe un câmp din apropierea frontierei cu Ungaria, pentru a trecere ilegal în Spaţiul Schengen.

Migranţii, care sunt solicitanţi de azil în România, doreau să ajungă în Germania.

Conform primelor informaţii, arădeanul îi preluase pe migranţi din Timişoara.

Migranţii au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de la Vărşand, din judeţul Arad, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, după ce agenţii au oprit la control, pe drumul Pilu-Vărşand, o maşina condusă de către arădean în care se aflau cei patru migranţi care nu aveau documente de călătorie.

Din cercetări a mai rezultat ca şoferul urma să îi transporte pe cetăţenii afgani până în apropierea graniţei cu Ungaria, „serviciu” pentru care solicitase câte 600 de euro fiecăruia dintre ei.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanul român pentru trafic de migranţi.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS