Arad: Autoritățile locale au luat măsuri pentru limitarea poluării cu ulei pe râul Mureș

Măsuri speciale în judeţul Arad pentru limitarea poluării cu ulei a râului Mureş, după scurgerile de ulei de la  termocentrala Iernut din judeţul Mureş.

Autorităţile se aşteaptă ca unda de poluare să ajungă în Arad după ora 12 şi au montat deja de câteva ore baraje şi pompe de mare putere pentru a absorbi reziduurile de ulei.

Intervenţiile din judeţul Arad sunt efectuate decătre Administraţia Bazinala de Apă Crişuri.

2 baraje pe o lungime de 200 demetri şi, respectiv, 150 demetri au fost montate pe râul Mureş, în zona localităţii Bătuţa, din judeţul Arad, decătre angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri pentru a fi închide linia de apărare în calea undei de poluare cu ulei.

Conform purtătorului de cuvânt al.Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Anca Mihociu, pentru că debitul râului Muerş a fost mare, iar curentul apei destul de puternic, pe parcursul nopţii barajele nu au fost întinse pe luciul de apă pentru a nu fi distruse. În acest moment, echipa de 9 oameni ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri ntervine în zonă şi cu două pompe de recoltare hidrocarburi şi cu 250 kg de perlită, o substanţă specială de absorbţie hidrocarburi.

Dacă situaţia o va impune, autorităţile sunt gata să amplaseze un al treilea baraj. Până în acest moment nu s-au înregistrat cazuri de peşti morţi din cauza poluării, spun autoritățile.