ARAD: Aglomerație la Punctul de trecere a Frontierei Nădlac

Circulaţia camioanelor prin cel mai mare punct de trecere a frontierei din vestul ţării, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, se desfăşoară cu dificultate luni.

TIR-urile aşteaptă, coform aplicaţiei poliţiei de frontieră, chiar 240 DE MINUTE pentru a ieşi din ţară, însă şoferii se plâng că aşteptă chiar şi mai mult, cca 7-8 ore, aşa că în semn de protest, au claxononat minute bune – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Timpi mari de așteptare sunt și la Nădlac 1, pe DN7, de peste 110 de minute, și la Borș, în Bihor, de 100 de minute. La Nădlac 1 si 2 sunt timpi de aşteptare de până la 40 de minute și la intrarea în țară.

La Nădlac, pe autostradă, coloana de camioane se întinde pe cca și 10 km, acestea fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Poliţia patrulează pe autostradă pentru a se evita blocarea circulaţiei, mai ales că unii şoferi ies din coloană pentru a ajunge peste rând.

Poliţia de frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, fiind aduşi mai mulţi agenţi care lucrează la capacitate maximă, pe 4 benzi de ieşire din ţară în loc de 2.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată.

Poliţiştii de frontieră spun că aglomeraţia s-a creat ca urmare a numărului mare de camioane care doresc să iasă din ţară, după ce in weekend, prin Ungaria camioanele au avut interdicție , iar pe de altă parte, unii şoferi spun că au ajuns la frontieră cu greu din cauza condiţiilor meteo, după ce prin Bulgaria circulaţia a fost închisă timp de câteva zile.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei.

În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS