Arad: A fost găsit adolescentul rătăcit în pădure

Un adolescent de 14 ani care s-a pierdut într-o pădure din judeţul Arad a fost găsit, sâmbătă seară, după aproximativ zece ore de la dispariţia sa la o distanţă de 42 de kilometri de locul din care fusese văzut ultima oară.

El dispăruse în judeţul Timiş, în apropierea localităţii de frontieră Cenad,  Copilul este nevătămat şi a primit sprijin de la un echipaj al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, adolescentul a pedalat aproximativ 42 de kilometri de la locul dispariţiei, respectiv zona mănăstirii Bezdin, iar prima persoană pe care a întâlnit-o a fost un îngrijitor al digului din preajma localităţii timişene Cenad.

Băiatul i-a povestit acestuia că s-a pierdut de grupul de excursionişti cu care se afla, iar bărbatul a cerut sprijinul unui echipaj al Poliţiei de Frontieră mobilizat în zona de graniţă cu Ungaria.

Adolescentul a povestit că nu a ştiut să se întoarcă la grup şi că a crezut că se merge spre Arad. Copilul a fost căutat de importante forţe de ordine din judeţul Arad, mobilizate pentru căutarea sa.

Adolescentul din Arad, se afla într-o excursie cu bicicletete alături de părinţi şi de alţi 14 copii. Toţi se plimbau prin pădure, în apropiere de râul Mureş, însă la un moment dat Moloci Core a plecat înainte, distanţându-se cu câteva sute de metri de grup. El nu a mai fost găsit, fiind căutat iniţial de către părinţi şi ceilalţi participanţi la excursie, înainte de a se suna la 112.

La misiunea de căutare au participat peste 150 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari ai serviciilor locale de intervenţie din mai multe localităţi, acestora alăturându-se localnici.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS