ARAD: 91 de migranţi din Irak şi Siria descoperiți într-un TIR

91 de migranţi din Irak şi Siria au fost descoperiţi, marţi, de către poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un TIR cu numere de Turcia.

Oficial, TIR-ul transporta piese auto din Turcia pentru o companie din Norvegia.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că şnurul de siguranţă al camionului este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală.

Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al camionului, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, şi cei 91 de migranţi.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, cetăţeni irakieni şi sirieni, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

Şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Totodată, cetăţenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Migranţii sunt din Irak şi Siria, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Cel mai răsunător caz din cursul acestui an a fost în cursul lunii aprilie, când tot la Nădlac pe autostradă, îmtr-un camion s-au descoperit 111 migranţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS