Arad: 7 bărbați au fost reținuți pentru șantaj și cămătărie

 

Un cămatar i-a dat unui tânăr din Pecica 200 de euro, dar i-a cerut înapoi 1.800.

Pentru că arădeanul de 25 de ani nu a vrut și nu avea de unde să dea atatia bani, cămătarul a mers cu  6 bărbați la casa tânărului. L-au scos afară, și, ca într-un rituat mafiot, l-au pus în genunchi și l-au obligat să-și ceară iertare.  Anchetatorii au început cercetările și au efectuat 5 percheziții.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu: „ca urmare a perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate mai multe bunuri printre care: un dispozitiv de ascultare, un baston telescopic, o crosă de golf și mai multe telefoane mobile. (…) În urma extinderii cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul de 29 de ani ar fi procurat un dispozitiv de ascultare în mediu ambiental, pe care –prin intermediul unui alt bărbat- l-ar fi instalat într-o locuință, procedând astfel la înregistrarea unor convorbiri”.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a celor 7 bărbați, dar judecătorii au decis ca aceștia să fie cercetați sub control judiciar.
Tot în Arad, un bărbat de 33 de ani a fost arestat preventiv după ce și-a șantajat fosta iubită, cerându-i 15.000 de euro.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS