ARAD: 16 migranţi, ascunşi printre obiecte de veselă

16 migranţi din Irak, Iran şi Siria au fost prinşi, miercuri, de către poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, în timp ce încercau să iasă din ţară ascunşi într-un TIR .

Camionul cu numere de Turcia, condus de către un cetăţean turc în vârstă de 59 de ani, transporta veselă metalică din Turcia pentru o societate comercială din Suedia.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul automarfarului era tăiat şi reînnodat în partea din faţă. Drept urmare, s-a efectuat un control amănunţit în interiorul camionului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, cele 16 persoane.

Cei 16 migranţi sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, nouă bărbaţi şi şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani, mare parte dintre ei fiind solicitanţi de azil în România.

Migranţii au declarat că s-au ascuns în camion cu intenţia de a trece fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Şoferul turc a declarat că că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii străini s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc pentru complicitate la aceeaşi infracţiune.

Numărul migranţilor ilegali la graniţa din judeţele Arad şi Bihor a crescut de 3 ori în primele 5 luni ale anului. 716 persoane au fost prinse în primele cinci luni din2017, daţă 240 în 2016, majoritatea fiind irakieni, restul sunt mai ales din Siria, Iran, Pakistan şi Afganistan. Cele mai spectaculoase cazuri au fost în punctul de trecere de pe autostrada Nădlac-Arad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS