Confidenţialitate

Ar trebui ca Iohannis să dea curs inițiativei lui Tăriceanu privind demiterea șefelor DNA și ICCJ?

Președintele Senatului și al doilea om în Statul român, domnul Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, a trimis în numele mai multor senatori o scrisoare deschisă  președintelui Klaus Iohannis în care îi cere acestuia demiterea doamnelor Laura Codruța Kovesi din fruntea DNA și Livia Stanciu din fruntea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Asta după ce un dosar de șantaj, deschis de DNA, la sesizarea Liviei Stanciu, împotriva unei persoane care pretindea că are de recuperat o datorie de 20 de mii de euro de la soțul președintei Curții Supreme a primit o sentință definitivă de achitare.

Mai exact, DNA a trimis-o înn judecată pe doamna Mariana Rarinca, o persoană fără influență politică, precizează în scrisoarea sa Tăriceanu, arătând că aceasta a trimis SMS-uri prin care amenința cu darea în viileag către presă a unei situații pretins compromițătoare pentru Livia Stanciu. Persoana respectivă a petrecut șase luni după gratii, în arest preventiv, a și fost condamnată în primă instanță la 3 ani cu suspendare, dar a fost achitată la Curtea de Apel.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat deja în acest caz, dar, trebuie menționat faptul că până la acest moment Curtea de Apel nu a motivat sentința de achitare.

Pentru Tăriceanu ocazia este perfectă, poate scăpa de o Kovesi mult prea insistentă în dosarul imunității lui Șova de exemplu, acolo unde pivotul principal este tot Călin Popescu Tăriceanu, dar, nici achitarea unei persoane după ce aceasta a stat șase luni în arest preventiv nu este puțin lucru. Atenție, deciziile de arestare nu le dau procurorii ci judecătorii de drepturi și libertăți, la propunerea procurorilor.

Moise Guran vă întreabă, astăzi, la România în Direct: Klaus Iohannis ar trebui să dea curs inițiativei făcute de președintele Senatului?

https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-ar-trebui-ca-iohannis-sa-dea-curs-initiativei-lui-tariceanu-28-05-2015

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.