Confidenţialitate

Aproximativ o treime dintre persoanele căsătorite cred că femeia este cea care are ultimul cuvânt – studiu

Cel puțin 6 din 10 români sărbătoresc Ziua Femeii – arată un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

Potrivit IRES, cadourile cel mai frecvent oferite sunt florile, iar preferințele femeilor corespund, în mare parte, cu ceea ce primesc deja: bijuterii, parfumuri, haine sau cosmetice.

 

Potrivit studiului, mai mult de şase din zece români sărbătoresc Ziua Femeii, iar opt din zece intervievaţi obişnuiesc să ofere cadouri cu ocazia acestei zilei.

Cel mai frecvent, bărbații cumpără cadouri pentru soţii, iubite şi mame.

De asemenea, opt din zece respondenţi cred că este nevoie de o zi specială pentru a sărbători femeile, iar o cincime dintre aceştia ar prefera ca şefii lor să fie femei.

Cercetarea identifică și principalele calități ale femeilor: hărnicia, frumusețea, blândețea și sensibilitatea, în vreme ce bărbații sunt apreciați pentru simțul practic, realismul și siguranța de care dau dovadă.

În cazul disputelor în cuplu, aproximativ o treime dintre respondenţii căsătoriţi sau aflați într-o relație cred că femeia este cea care are ultimul cuvânt.

Studiul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.515 persoane, cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare e de plus-minus 2,5%.