Aproximativ 160 de kilograme de marijuana, confiscate de poliţiştii din Calafat

Aproximativ 160 kilograme de marijuana au fost confiscate de poliţiştii de frontieră doljeni, drogurile fiind descoperite în rezervorul unui automarfar la volanul căruia se afla un cetăţean bulgar. Întreaga cantitate de marijuana urma să ajungă în Slovenia.

Drogurile au fost descoperite după ce poliţiştii de frontieră din Vama Calafat au observat că rezervorul tirului la volanul căruia se afla cetăţeanul bulgar bulgar Slavchev K., în vârstă de 41 de ani, prezenta urme de sudură.

Bulgarul a declarat la vamă că transportă profile metalice. Vameşii au controlat întregul vehicul cu ajutorul poliţiştilor bulgari.

“Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul autorităţilor vamale bulgare pentru ca mijlocul de transport să fie scanat cu ajutorul aparaturii X-Ray. În urma scanării, în rezervor au fost descoperite 172 colete, ce conţineau cantitatea totală de 159,12 kg de substanţă care a reacţionat pozitiv ca fiind marijuana”, a declarat comisarul de poliţie Dănuţ Rudăreanu, purtător de cuvânt al Serviciului Poliţiei de Frontieră Dolj.

Cazul a fost preluat de către Poliţia de Frontieră bulgară pentru continuarea cercetărilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS