Confidenţialitate

Aproape toate școlile din Deva sunt închise pentru că nu au căldură | AUDIO

11 din cele 16 unități de învățământ din Deva vor desfășura activități didactice în sistem on-line, în perioada 8 – 12 martie. Acest lucru nu se întâmplă din cauza pandemiei de coronavirus. Școlile respective nu au căldură.

Peste o mie de elevi și preșcolari din Deva stau acasă și învață online, chiar dacă în orașul lor rata de infectare cu noul coronavirus este cu puțin peste 2 la mia de locuitori.

Situația va dura cel puțin o săptămână. Unitățile de învățământ sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, serviciu pe care îl oferă Termocentrala de la Mintia.

Aceasta a fost oprită pentru că minele din Valea Jiului nu au trimis suficient cărbune, așa că unitățile de învățământ, în jur de 4.000 de apartamente și instituții publice nu au căldură și apă caldă.

Pe de altă parte, doar 5 unități de învățământ au centrale termice proprii. Consiliul Local a aprobat parte din documentație pentru instalarea unor astfel de centrale și pentru celelalte 11 unități de învățământ, dar va mai dura câteva săptămâni până când ele vor putea fi montate. Totodată, Primăria Deva este cu plata la zi către Termocentrala Mintia pentru termoficare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Monalise Hihn