Confidenţialitate

Aproape 900 de localități unde școala online era sortită eșecului, pentru că internetul mobil lipsește | AUDIO

Școala online este considerată un eșec în mai multe zone din țară, mai ales în regiunile unde nu există conexiuni fixe la internet și nici semnal de date mobile.

Sunt aproape 900 de localități unde semnalul pentru internetul mobil lipsește. Zona Apuseni este cea mai afectată când vorbim despre eficiența școlii online.

Potrivit datelor publicat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în aproape 350 de localități din țară, acoperirea pentru semnalul 4G de internet – cel care ar asigura o conexiune bună pentru orele online – este sub 10 procente la fiecare operator.

Cristin Popa, Director Executiv ANCOM:

Sunt într-adevăr localități în care, dacă selectăm 4G, peste 46 de mii de locuitori au sub 10% acoperire, adică conexiunea nu prea există la munte, în Apuseni. De multe ori, operatorul nu face investiții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă operatorii de telefonie mobilă sunt oblighați să asigure o acoperire de aprope 90% pentre semnalul de voce, pe partea de date mobile, lucrurile nu sunt încă reglementate.

Pe 8 februarie, dacă situația epidemiologică o permite, elevii ar putea reveni din nou în clase – pe baza mai multor scenarii.