Confidenţialitate

Aproape 70 de candidați, eliminați la prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă

Aproape 70 dintre candidații la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au fost eliminați, luni, din examen, la proba scrisă de limba română, pentru tentativă de fraudă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

 

Dintre cei 29.292 de absolvenți înscriși la proba scrisă de limba română, s-au prezentat la examen 23.737, dintre care 67 au fost eliminați, cei mai mulţi (nouă) în judeţul Bihor. Nu s-au prezentat 5.555 de candidaţi, arată Ministerul Educației, într-un comunicat.

Sesiunea august – septembrie a bacalauretului continuă marţi cu examenul la limba şi literatura maternă. La această probă s-au înscris 910 candidaţi (841 la maghiară, 50 la germană, patru la turcă, 13 la ucraineană şi doi la italiană).

Miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului (matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist), la care sunt înscriși 33.294 de absolvenți, iar vineri, ultimul test scris din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie), cu 36.657 de candidați înscrişi.

Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.