Confidenţialitate

Aproape 60.000 de cereri depuse în cadrul programului IMM Invest

Aproape 60.000 de cereri au fost depuse in cadrul programului IMM Invest, dintre care peste 53.000 au fost transmise către bănci, a declarat, pentru ZF, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Programul ce oferă credite cu garanţii date de stat a intrat în cea de-a treia etapă în care băncile transmit către Fondul de Garantare cererile aprobate. Jumătate din plafon deja s-a subscris, iar astăzi sunt 582 de cereri finalizate şi s-a ajuns la jumătate de miliard de lei aprobat. Cifrele sunt aferente doar pentru 12 bănci.

„Sunt nişte cifre bune, mai ales că avem doar trei săptămâni de la lansarea programului şi o săptămână de când am intrat în această a treia etapă, adică evaluarea în sistemul bancar şi transmiterea către Fondul Naţional de Garantare”, a precizat Dumitru Nancu.

Acesta a mai adăugat că apogeul programului de credite va ajunge la sfârşitul acestui semestru şi începutul semestrului doi, întrucât toate băncile şi-au automatizat sistemul şi dosarele se vor analiza mult mai repede.