Aproape 340.000 de români câştigă sub salariul minim

338.000 de angajaţi câştigă mai puţin de salariul minim brut lunar, care este de 1.050 de lei, după cum arată datele statistice consultate de Ziarul Financiar.

Aceştia câştigă mai puţin, cu o medie de 596 de lei brut (adică 450 de lei net), iar Ministerul Muncii nu a explicat deocamdată sitaţia. Creşterea salariului minim la 1.250 de lei brut – începând din această lună – va majora veniturile pentru un milion şi jumătate de români, bani care ar urma să susţină consumul.

„Mă aştept ca angajatorii care au angajaţi cu salarii mari să nu majoreze salariile la toată lumea. În mod evident angajatorii trebuie să se conformeze cu această lege. Istoria a arătat că odată cu creşterea salariului minim printr-o lege, vor creşte şi numărul de angajaţi cu salarii minime, ceea ce înseamnă că cei care au salariul în jur de 1.250 lei să nu beneficieze neapărat de o creştere salarială“, a declarat Mădălina Racoviţan, partener Consultanţă Fiscală în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS