Confidenţialitate

Aproape 100 de turiști români, printre care și copii, blocați la Lisabona

Aproximativ 100 de turişti români, între care şi copii, sunt blocaţi la Lisabona, după ce compania Tap Portugal a anulat şi al doilea zbor catre Bucuresti. Românii ar fi urmat să revină duminică noapte în ţară, dar sunt încă în Portugalia.

Compania aeriană TAP Portugal a anulat şi al doilea zbor, fără să dea explicaţii, informează Paralela 45, agenţia de turism prin intermediul căreia mare parte din românii blocați pe aeroport au plecat în vacanţă.

Li s-a comunicat că zborul spre România a fost anulat. Românii se întorceau de la Madeira şi au avut escală la Lisabona.

Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Lisabona, după ce zborul lor a fost anulat, a anuntat MinistErul Roman de Externe, care precizează că reprezentanţii misiunii diplomatice se află în permanentă legătură cu turiştii.

La randul ei, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism transmite că este nemulţumită de „ modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona.”

“Anularea zborului din 27 august, ora 0 si 15 minute nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, la aceeasi ora, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată”, precizează ANAT.

Președintele ANAT, Alin Burcea, afirmă că la întoarcerea turiștilor în țară, aceștia vor fi sfătuiți să ceară despăgubiri companiei aeriene portugheze. Acesta precizează că în tot acest timp, de când turiștii se află în Lisabona, pe aeroport, nu au putut fi contactați reprezentanții companiei TAP Portugal. Alin Burcea, președinte al agenției Paralela 45, afirmă că 60 dintre turiștii aflați în Lisabona se vor îmbarca luni într-o cursă ce va pleca la ora 15.00 și vor ajunge în București la ora 21.30.

Potrivit unor surse citate de agentia news.ro, premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unui grup de turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal.