Confidenţialitate

Aproape 1.400 de școli, majoritatea de la sate, vor primi câte 136.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar, anunță ministrul Cîmpeanu

Ministerul Educației a transmis că a finalizat selecția școlilor care intră în acest program. Banii, proveniți din fonduri europene, în cadrul PNRR, pot fi folosiți inclusiv pentru acordarea unei mase  calde la școală, pentru ajutor psihologic și chiar pentru consilierea părinților.

În România, abandonul școlar este din nou în creștere: 25.4% în mediul  rural și 11% în urban, potrivit Eurostat.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„Avem 1.391 de școli care vor fi finanțate în această primă rundă, 1.391 de școli vor fi finanțate în raport cu ceea ce ne-am asumat, cel puțin 750. Suma totală cu care vor fi finanțate aceste școli este de aproape 190 de milioane de euro, plus TVA. Finanțarea medie per școală înseamnă 136.000 euro, este vorba despre un program fără precedent.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Educației a anunțat și adoptarea unui ordin care se referă la dotările care trebuie să existe în fiecare clasă și laborator de școală.

Tot din fonduri europene, fiecare școală va putea cumpăra table inteligente:

„E vorba de accesul tehnologiei de ultimă oră (…). Aceste table interactive pe care le dorim în fiecare clasă din școlile românești nu necesită un proces foarte complicat de utilizare. Și acele cadre didactice care sunt mai puțin familiarizate încă cu mediul digital vor putea să scrie normal pe acea tablă, așa cum scriu cu creta, având avantajul că ceea ce predau la clasă se poate transfera instantaneu pe telefoane, tablete, laptopuri pe care le utilizează elevii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.